Jump to content

Custom Search



Welcome to Ford Fusion Energi Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Ford Fusion Energi Forum. You must register to create topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of the Ford Fusion Energi Forum by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album, post images and more. . .
Click here to create an account now
 
Guest Message by DevFuse

Love your Fusion Energi? Register it in the official authorized Ford Energi Registry here.


Photo
- - - - -

Anyone else lose a quadrant on their charge ring?


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1 OFFLINE   Dune

Dune

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 41 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationCentral Indiana
  • Current Vehicle:Fusion Energi, Chevy Volt
  • My Fusion's Year:2013

Posted 08 July 2014 - 08:46 AM

Within the last week or so the first quadrant of my charge ring, the one that would indicate 1/4 charge, no longer lights up.


"I like luxury.  It's the new performance." - James May









Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#2 OFFLINE   howardbc

howardbc

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 481 posts
  • Region:U.S. Mountain
  • LocationScottsdale, AZ
  • Current Vehicle:2016 Tesla Model S 70 kwh
  • My Fusion's Year:None

Posted 08 July 2014 - 09:31 AM

I've noticed a couple of times that the final quadrant hasn't lit up after the car is fully charged, but when I get in the battery appears as full as ever and I've noticed no abnormal loss of battery life. 



#3 OFFLINE   jza80

jza80

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 60 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationSouth OC, CA
  • Current Vehicle:Fusion Energi, Silver
  • My Fusion's Year:Decline

Posted 08 July 2014 - 12:12 PM

Within the last week or so the first quadrant of my charge ring, the one that would indicate 1/4 charge, no longer lights up.

 

 

Time for a trip to the dealer...


-----------------------------------------------------------

 

Current

2014 Ford Fusion Energi

2013 Ford C-Max Energi

2010 Suzuki Grand Vitara

2009 Audi TTS conv

2008 Suzuki B-King

1995 Mazda RX7 R2 -> new!

 


#4 OFFLINE   Eric4539

Eric4539

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 391 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationCentral Valley
  • Current Vehicle:2013 Fusion Energi Titanium
  • My Fusion's Year:2013

Posted 08 July 2014 - 07:16 PM

Yes, my car lost the first quadrant light. I called my dealer and explained the issue. He ordered a new light ring and it was installed under warranty.

Ginger Ale Energi Titanium

Purchased 6/29/13 from dealer inventory

Moonroof

Driver Assist Package

Adaptive Cruise Control

Navigation

Active Park Assist

All Weather Floor Mats

Cargo Net


#5 OFFLINE   Dune

Dune

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 41 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationCentral Indiana
  • Current Vehicle:Fusion Energi, Chevy Volt
  • My Fusion's Year:2013

Posted 10 July 2014 - 02:09 AM

Thanks all.  I was of course hoping to avoid a trip to the dealer, but...


"I like luxury.  It's the new performance." - James May


#6 OFFLINE   shaggy314

shaggy314

    Energi Member

  • Fusion Energi Member
  • 653 posts
  • Region:Decline
  • LocationCentral Texas
  • Current Vehicle:2013 Energi, 34k miles 100.5 MPGe
  • My Fusion's Year:Decline

Posted 14 July 2014 - 11:19 AM

See and I've had the #4 not light up, but show full charge in the car, usually the next charge it shows up, so... weird.

 

EDIT/UPDATE: Seems to happen about once a month. Full charge, missing quadrant, show up next charge...


Edited by shaggy314, 20 October 2014 - 10:48 AM.

178796.png

 

Fusion Energi [P0S, J4, 800A, 53B, 60N, 13B]
Ordered: 10-Jan-2013   Built: 24-May-2013   Delivered: 7-JUN-2013 (149 days)


#7 OFFLINE   CT3113

CT3113

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 25 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationSeattle
  • Current Vehicle:Fusion Energi SE
  • My Fusion's Year:2014

Posted 14 July 2014 - 08:45 PM

I've had the last quadrant not show on occasion too. Seems to work itself out on the next charge.

#8 OFFLINE   Fat Fusion

Fat Fusion

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 397 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationMorgan Hill, CA
  • Current Vehicle:2014 Fusion Titanium Energi
  • My Fusion's Year:2014

Posted 15 July 2014 - 08:29 PM

See and I've had the #4 not light up, but show full charge in the car, usually the next charge it shows up, so... weird.

 

 

I've had the last quadrant not show on occasion too. Seems to work itself out on the next charge.

 

I noticed the same thing today.


2014 Fusion Titanium Energi

1999 F250 7.3 Diesel Crew Cab 7.3L 4x4 6 Speed

1964 Falcon Convertible 4.7L 4 Speed

 

242153.png


#9 OFFLINE   SD Diver

SD Diver

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 141 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationSan Diego
  • Current Vehicle:2013 Fusion Energi Titanium, 2014 Focus EV
  • My Fusion's Year:2013

Posted 15 July 2014 - 10:31 PM

Same here - just started the past 2 weeks


Tuxedo Black Energi Titanium

Purchased 9/11/13

Moonroof

Driver Assist Package

Navigation

Cargo Net

Side Molding

Splash Guards

35%/25% Window tint

 

234268.png

 

 

 

 


#10 OFFLINE   murphy

murphy

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 1,871 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationPennsylvania
  • Current Vehicle:2013 Fusion Energi Titanium
  • My Fusion's Year:2013

Posted 16 July 2014 - 01:10 AM

I have also seen that.  My suspicion is that the if the logic that blinks the segment has it off at the instant full charge is reached it stays off.



#11 OFFLINE   FordService

FordService

    New Member

  • Official Ford Motor Co.
  • 254 posts
  • Region:Decline
  • LocationDearborn, MI
  • Current Vehicle:Ford
  • My Fusion's Year:Decline

Posted 16 July 2014 - 06:00 AM

Hi everyone,

 

I'm pretty sure I saw this being discussed elsewhere, but I'll hop in here too. If you're having a concern with the charging rings lighting up, shoot me a PM with your name, phone number, VIN, mileage, and dealer info. I'll take a look.

 

Ashley



#12 OFFLINE   Dag

Dag

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 143 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationIndiana
  • Current Vehicle:Energi Titanium sterling gray
  • My Fusion's Year:2013

Posted 14 October 2014 - 04:39 PM

My 1st quadrant is out as well - I'll be darned....

-

Dag

2013 Fusion Energi Titanium - Sterling Grey

Moonroof and Navigation


#13 OFFLINE   jeff_h

jeff_h

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 1,032 posts
  • Region:Decline
  • LocationVirginia
  • Current Vehicle:2013 Fusion Titanium Energi
  • My Fusion's Year:2013

Posted 15 October 2014 - 03:31 AM

My 1st quadrant is out as well - I'll be darned....

 

Ditto, 1st quadrant been burned out for a couple months, but otherwise still works fine. Going to dealer next month when it's time to get state inspection and get it ordered then.


2013 Fusion Titanium Energi Deep Impact Blue

 

204627.png
 


#14 OFFLINE   FordService

FordService

    New Member

  • Official Ford Motor Co.
  • 254 posts
  • Region:Decline
  • LocationDearborn, MI
  • Current Vehicle:Ford
  • My Fusion's Year:Decline

Posted 15 October 2014 - 10:37 AM

My 1st quadrant is out as well - I'll be darned....

 

 

Ditto, 1st quadrant been burned out for a couple months, but otherwise still works fine. Going to dealer next month when it's time to get state inspection and get it ordered then.

 

As my colleague, Ashley, said, send me a PM with your names, best contact numbers, current mileage, VINs, and dealer info. I'll check my resources. 
 
Rachel


#15 OFFLINE   Markn455

Markn455

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 97 posts
  • Region:U.S. Southern
  • LocationBall Ground
  • Current Vehicle:Fusion Hybrid Energi
  • My Fusion's Year:2013

Posted 06 November 2014 - 09:12 PM

Same problem trip to the dealer and they replaced the. Charge port with a new one.

#16 OFFLINE   smokewagon

smokewagon

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 32 posts
  • Region:U.S. Southern
  • Locationsc
  • Current Vehicle:ford fusion
  • My Fusion's Year:2013

Posted 18 November 2014 - 07:23 AM

I have 2 segments that don't light up, quarter and full.

 

smoke



#17 OFFLINE   stevedebi

stevedebi

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 487 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationLos Angeles
  • Current Vehicle:2014 C-Max Energi
  • My Fusion's Year:None

Posted 18 November 2014 - 09:12 AM

I have 2 segments that don't light up, quarter and full.

 

smoke

Ford will fix that under warranty if you are within the 3/36.



#18 OFFLINE   jeff_h

jeff_h

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 1,032 posts
  • Region:Decline
  • LocationVirginia
  • Current Vehicle:2013 Fusion Titanium Energi
  • My Fusion's Year:2013

Posted 18 November 2014 - 05:55 PM

Ford will fix that under warranty if you are within the 3/36.

 

Follow-up on my note above, was at dealer last week for state inspection and showed them the part that was no longer lighting up, they didn't ask any questions and ordered a new one under warranty, they'll let me know when it arrives and I'll have another morning of free coffee and wifi at the dealer while they install.


  • Hybridbear likes this

2013 Fusion Titanium Energi Deep Impact Blue

 

204627.png
 


#19 OFFLINE   Markn455

Markn455

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 97 posts
  • Region:U.S. Southern
  • LocationBall Ground
  • Current Vehicle:Fusion Hybrid Energi
  • My Fusion's Year:2013

Posted 30 March 2016 - 06:16 AM

I had the problem when the car was just new. Ford replaced and now coming up on three years old and no more issues with the ring light since that time.


Edited by Markn455, 30 March 2016 - 06:16 AM.


#20 OFFLINE   dlb92

dlb92

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 280 posts
  • Region:U.S. Southern Plains
  • LocationFlorida
  • Current Vehicle:civic
  • My Fusion's Year:None

Posted 02 April 2016 - 04:08 PM

I had the same problem.  I think they fixed whatever issue the first batch had.  It's been 2 years and no problems with the replacement.










0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Privacy Policy Terms of Service ·