Jump to content

Custom Search



Welcome to Ford Fusion Energi Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to Ford Fusion Energi Forum, like most online communities you must register to create topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Ford Fusion Energi Forum by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album, post images and more. . .
Posted Image
 
Guest Message by DevFuse

Photo
* * * * - 1 votes

MyFORD mobile


  • Please log in to reply
105 replies to this topic

#1 OFFLINE   meyersnole

meyersnole

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 747 posts
  • My Region:U.S. Southern Atlantic Region
  • LocationNC
  • Current Vehicle:Fusion Hybrid Plug-In Titanium

Posted 09 March 2013 - 06:08 AM

OK... so I had the app downloaded ready for my car and could not get the thing to work last night, communications error or something. A trip over to the CMAX forum straightened me out this am. It appears there are 2 MyFORD apps now, so make sure when you download your app you look for the one that says PLUG-IN HYBRID after it. Otherwise you would be downloading the one for the EV and it wont work.

 

There are also 2 sites that look exactly the same on the home page, make sure you register to the correct one!  http://phev.myfordmo...site/login.html

 

You want the one that starts with phev not bev.

 

Even if you do not have a smart phone, you can do some of the functions from the web account.


Edited by meyersnole, 09 March 2013 - 06:10 AM.

  • Scooter80 likes this

White Platinum 2013 Titanium Fusion Hybrid Plug-In

 

296525.png









Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.

#2 OFFLINE   FusionEnergi

FusionEnergi

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 238 posts
  • My Region:Middle East
  • LocationNewport News, VA
  • Current Vehicle:2013 Fusion Energi Titanium w/ over 12,100 EV miles & 220 ICE miles and a Lifetime average of 999MPG & 143MPGe, 2007 Toyota Camry Hybrid

Posted 09 March 2013 - 07:02 AM

Thanks Meyersnole, I will download the new one.


<p>2013 Tuxedo Black Titanium w/Nav / Date ordered: Nov 2012 VIN Received: Feb 22 / Window Sticker Available: March 13 / Scheduled Build Week: March 18 / Actual Build Date: March 19, 2013 / Released from Factory for Shipping: March 20ish / Dealer Lot: April 1st / Took Delivery: April 2nd 2013 / Fuel Economy: 143MPGe or 999.9MPG

#3 OFFLINE   jberger

jberger

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 76 posts
  • My Region:U.S. Pacific Coast Region
  • LocationSeattle
  • Current Vehicle:n/a

Posted 09 March 2013 - 08:36 AM

Yeah, guess features in the EV (Focus) app are different than the phev app.  I added my VIN to it, but unfortunately you need to have the car to verify the addition.


Model:  White Platinum 2013 Ti icon1.png Hybrid (Energi) Plug-In (POS, CW, 800A, 13B, 18C, 53B, 55M, 90A, 60N)
Date Ordered: 1/10/13
VIN Available: 3FA6P0SU2DR254827
Window Sticker Available: YES
Scheduled Build Week: 2/18/13
Scheduled Build Date: 2/19/13
Actual Build Date: 2/19/13
Released from Factory for Shipping: 3/4/13

Estimated Delivery Date: 3/27/13
Actual Delivery Date: 3/26/13
State: WA


#4 OFFLINE   meyersnole

meyersnole

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 747 posts
  • My Region:U.S. Southern Atlantic Region
  • LocationNC
  • Current Vehicle:Fusion Hybrid Plug-In Titanium

Posted 09 March 2013 - 09:20 AM

Yeah, guess features in the EV (Focus) app are different than the phev app.  I added my VIN to it, but unfortunately you need to have the car to verify the addition.

Actually twice. Once right away, then once 24 hours later.

 

What I can't figure out is what its using to communicate? Do not have it on my home's Internet yet. Built in cell service?


White Platinum 2013 Titanium Fusion Hybrid Plug-In

 

296525.png


#5 OFFLINE   efudd

efudd

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 14 posts
  • My Region:Decline
  • LocationUS
  • Current Vehicle:Car

Posted 09 March 2013 - 09:32 AM

What I can't figure out is what its using to communicate? Do not have it on my home's Internet yet. Built in cell service?

 

I thought it's using a cellular data service, similar in fashion to what's used on eBook readers (i.e. no end-user interaction).  The service is free for the first five years.


Edited by efudd, 09 March 2013 - 09:35 AM.


#6 OFFLINE   Scooter80

Scooter80

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 140 posts
  • My Region:U.S. Great Lakes Region
  • LocationChicago
  • Current Vehicle:'06 Audi A6 4.2L Quattro, '13 Fusion Energi TTM

Posted 09 March 2013 - 02:15 PM

I thought it's using a cellular data service, similar in fashion to what's used on eBook readers (i.e. no end-user interaction).  The service is free for the first five years.


+1. Cell service free for 5yrs
Model: Bordeaux Reserve 2013 Ti Energi
Date Ordered: 2/19/13
VIN Available: 3FA6P0SU6DR240946
Actual Build Date: 2/9/13
Estimated Delivery Date: 3/5/13, now 3/14/13
Actual Delivery Date: 3/16/13
State: IL

#7 OFFLINE   Scooter80

Scooter80

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 140 posts
  • My Region:U.S. Great Lakes Region
  • LocationChicago
  • Current Vehicle:'06 Audi A6 4.2L Quattro, '13 Fusion Energi TTM

Posted 10 March 2013 - 01:01 AM

OK... so I had the app downloaded ready for my car and could not get the thing to work last night, communications error or something. A trip over to the CMAX forum straightened me out this am. It appears there are 2 MyFORD apps now, so make sure when you download your app you look for the one that says PLUG-IN HYBRID after it. Otherwise you would be downloading the one for the EV and it wont work.
 
There are also 2 sites that look exactly the same on the home page, make sure you register to the correct one!  http://phev.myfordmo...site/login.html
 
You want the one that starts with phev not bev.
 
Even if you do not have a smart phone, you can do some of the functions from the web account.


Very good info. Strange decision on their part to have two different, but very similar apps. I guess I'll see more once I can get my car and add it. Took me a bit to find the new app. Realized after a bit that I was searching iPad apps and its designed as an iPhone app and listed as such. Lol. Anywho, thanks for the headsup meyersnole! I'm sure my dealership wouldn't have had a clue. Mine and a VIN+1 will be their first Fusion Energis delivered. Hopefully this week!
Model: Bordeaux Reserve 2013 Ti Energi
Date Ordered: 2/19/13
VIN Available: 3FA6P0SU6DR240946
Actual Build Date: 2/9/13
Estimated Delivery Date: 3/5/13, now 3/14/13
Actual Delivery Date: 3/16/13
State: IL

#8 OFFLINE   meyersnole

meyersnole

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 747 posts
  • My Region:U.S. Southern Atlantic Region
  • LocationNC
  • Current Vehicle:Fusion Hybrid Plug-In Titanium

Posted 10 March 2013 - 06:11 AM

Good luck Scooter. I looked at MyFord just before coming here. Another strange decision they made was to not allow any of the vehicle management (climate or charging settings) from the web page, only from the app. I was happy to see this morning that my car is calculating that I have 23 miles of electric range based on the past few trips that I have taken with the car.


White Platinum 2013 Titanium Fusion Hybrid Plug-In

 

296525.png


#9 OFFLINE   meyersnole

meyersnole

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 747 posts
  • My Region:U.S. Southern Atlantic Region
  • LocationNC
  • Current Vehicle:Fusion Hybrid Plug-In Titanium

Posted 10 March 2013 - 03:49 PM

OK... my car has asked me for the second time if I can communicate with it,now I can do a lot more from the Web application.


White Platinum 2013 Titanium Fusion Hybrid Plug-In

 

296525.png


#10 OFFLINE   EnergiManta

EnergiManta

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 11 posts
  • My Region:U.S. Southern Atlantic Region
  • LocationNC
  • Current Vehicle:2008 Altima Hybrid

Posted 11 March 2013 - 03:36 PM

So far the one thing i was hoping to play with was the achievements that were in the original My Ford Mobile app.  But it seems the PHEV version does not have that (maybe to come later). 

 

How are your response times? Mine seem to take about 30 seconds doing things like lock doors or refresh battery charge levels.


Model: Deep Impact Blue 2013 Energi Titanium

Date Ordered: Thursday, 11/15/12
VIN Available: 1/31/13
Window Sticker Available:  2/15/13 (Sticker_Link)

Actual Build Date: 2/20/13
Estimated Delivery Date: 3/7/13
Actual Delivery Date: 3/5/13
State: NC


#11 OFFLINE   meyersnole

meyersnole

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 747 posts
  • My Region:U.S. Southern Atlantic Region
  • LocationNC
  • Current Vehicle:Fusion Hybrid Plug-In Titanium

Posted 11 March 2013 - 04:35 PM

Yes there is a delay. Ha! I have not tried to unlock or start the car, would probably just use the fob for that.

 

The application is pretty basic, like you said open or lock car, stat car. Battery and Tire pressure status. 

 

Location

 

Charge Settings (value vs charge now) plus go times for climate control while plugged in.

 

So far all I have done is set up the weekly go schedule.

 

Oh, and current charge status... which I do check on. Its nice to see estimated charge times and range.


White Platinum 2013 Titanium Fusion Hybrid Plug-In

 

296525.png


#12 OFFLINE   jeff_h

jeff_h

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 726 posts
  • My Region:Decline
  • LocationVirginia
  • Current Vehicle:2013 Fusion Titanium Energi x 2

Posted 29 April 2013 - 02:28 PM

This is strange - web site has worked fine with our car for 10 days, but now when I sign into the web site the status says the car is 'out and about' with last location at my wife's office, with the timestamp of "updated 'in 2 days' "

 

But it's actually sitting in the garage charging, and clicking the "Update" appears to go through the process but always returns with status of 0 miles SOC and still 'out and about' with location of wife's office.

 

Had anyone else experienced something like this?


2013 Fusion Titanium Energi Ruby Red   2013 Fusion Titanium Energi Deep Impact Blue

 

256475.png 204627.png
 


#13 ONLINE   Russael

Russael

    Energi Member

  • Fusion Energi Member
  • 936 posts
  • My Region:U.S. Great Lakes Region
  • LocationMichigan
  • Current Vehicle:1999 EB 4x4 Expedition, 2013 Fusion Energi Titanium

Posted 29 April 2013 - 03:25 PM

Press and hold the left shift key while clicking the refresh button on your browser.  You may be looking at something cached and that key combo forces it to go out to the web and pull down the latest page.


Edited by Russael, 29 April 2013 - 03:25 PM.

I am The White Fury in Region 5 on MyFord Mobile.


#14 OFFLINE   jeff_h

jeff_h

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 726 posts
  • My Region:Decline
  • LocationVirginia
  • Current Vehicle:2013 Fusion Titanium Energi x 2

Posted 29 April 2013 - 03:56 PM

Press and hold the left shift key while clicking the refresh button on your browser.  You may be looking at something cached and that key combo forces it to go out to the web and pull down the latest page.

 

Thanks for the suggestion but no luck... I normally use FF but before posting the above also tried with IE (which I rarely ever use and never had used for that site), but same behavior.


2013 Fusion Titanium Energi Ruby Red   2013 Fusion Titanium Energi Deep Impact Blue

 

256475.png 204627.png
 


#15 ONLINE   Russael

Russael

    Energi Member

  • Fusion Energi Member
  • 936 posts
  • My Region:U.S. Great Lakes Region
  • LocationMichigan
  • Current Vehicle:1999 EB 4x4 Expedition, 2013 Fusion Energi Titanium

Posted 29 April 2013 - 04:03 PM

The shift click works for both browsers.

 

Have you noticed certain... data things outside of the website not working on the car?  Now I'm wondering if something went wrong with the onboard cellular radio...  Problem is I don't know of any ways to test it unless you maybe change something (such as your go time, temperature, etc) and see if the car takes it.


I am The White Fury in Region 5 on MyFord Mobile.


#16 OFFLINE   jeff_h

jeff_h

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 726 posts
  • My Region:Decline
  • LocationVirginia
  • Current Vehicle:2013 Fusion Titanium Energi x 2

Posted 29 April 2013 - 05:03 PM

After sitting in the car and looking at the settings I didn't find anything, I wondered why the last update was shown on the web site was 'in 2 days' so I checked the date and time in the car, and it showed correct... but I pressed 'update time from GPS' and it reset but to one hour earlier.. I guess the GPS doesn't do DST.

 

I tried to run a VHR but wife's phone was not activated for that, is now activated so will run one tomorrow. I tried to run one after I authorized her phone, but it refused to run and said there were no changes and told me to see last VHR... the VHR that never made it to the server.  So will try again tomorrow and see if that shows anything.


2013 Fusion Titanium Energi Ruby Red   2013 Fusion Titanium Energi Deep Impact Blue

 

256475.png 204627.png
 


#17 ONLINE   Russael

Russael

    Energi Member

  • Fusion Energi Member
  • 936 posts
  • My Region:U.S. Great Lakes Region
  • LocationMichigan
  • Current Vehicle:1999 EB 4x4 Expedition, 2013 Fusion Energi Titanium

Posted 29 April 2013 - 05:31 PM

The website relies on data coming from the car, which is done via cellular.  That's also how you can see where the car is located (so long as it's in range of a cell tower - it needs a way to send the GPS data to the website).  If the radio is borked (deactivated, gone bad, etc), that would explain the break between the website and your car.  Maybe give it another day and see if anybody else is having a Ford Mobile/MyFord website issue.  If not, it's back to your ride again.

 

Something to try:

 

Set a go time or value charge if you don't have one already via the website and see if the car shows those changes.  If you already have go times or value charges, make a simple but obvious change to it, send it to your car, and see if the car reflects that change.  If it does, change it back using the car's interface and see if it updates on the website.  Note: I do not know how long it takes for the change to populate to your car... it could be immediate, it may have a delay.

 

Not sure how else to test 3G connectivity.

 

If you still do not see the website and car syncing up after maybe 1 day, I'd take it to the dealership and have them test the 3G radio.


I am The White Fury in Region 5 on MyFord Mobile.


#18 OFFLINE   murphy

murphy

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 954 posts
  • My Region:U.S. Northeast Region
  • LocationPennsylvania
  • Current Vehicle:2013 Fusion Energi Titanium

Posted 29 April 2013 - 05:44 PM

 

I tried to run a VHR but wife's phone was not activated for that, is now activated so will run one tomorrow. I tried to run one after I authorized her phone, but it refused to run and said there were no changes and told me to see last VHR... the VHR that never made it to the server.  So will try again tomorrow and see if that shows anything.

I have not yet run a VHR in my new car.  In my 2010 once a VHR had been created it wouldn't do another one for 28 days unless something had changed even if the data transmission had failed.  It's sad to hear that 4 years later that hasn't been fixed.  That car considered the parking brake being on an error since the brake icon was lit.  I could force it to run another one by changing the state of the parking brake icon.  I don't know if that works in a 2013.  I always run the VHR on the first day of the month so will be trying it on Wednesday.


196817.png

 

Tracking MPGe, not MPG.


#19 OFFLINE   jeff_h

jeff_h

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 726 posts
  • My Region:Decline
  • LocationVirginia
  • Current Vehicle:2013 Fusion Titanium Energi x 2

Posted 30 April 2013 - 09:20 AM

Checked again this morning and status was still not correct, however the status yesterday that said "updated 'in 2 days' " now said "updated 'in a day' "...

 

Checked again a few minutes ago and clicked refresh and status now shows up and appears to be correct... so for now I'm guessing this was an issue with the communications provider???  Who knows, but I will continue to check status each day to make sure it staightens up and flies right.

 

Added - I guess I spoke too soon, still seems jacked up.  Now doesn't say updated in 2 days, or 1 day, but now last updated 'in 19 hours' so I assume some date/time stamp is off somewhere.... I took this screenshot when I logged into the app, says the car is unplugged and has 15 miles left (but no blue in the battery), and is located near my wife's office.  But physically, the car is home and being charged... will see what the status shows in 19 hours.

 

Energi_Status_19Hours_zps7dc0e760.jpg

 


Edited by jeff_h, 30 April 2013 - 02:46 PM.

2013 Fusion Titanium Energi Ruby Red   2013 Fusion Titanium Energi Deep Impact Blue

 

256475.png 204627.png
 


#20 OFFLINE   rogflash

rogflash

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 6 posts
  • My Region:U.S. Southern Atlantic Region
  • LocationMooresville, NC
  • Current Vehicle:Ford Fusion Energi

Posted 01 May 2013 - 02:19 AM

This is strange - web site has worked fine with our car for 10 days, but now when I sign into the web site the status says the car is 'out and about' with last location at my wife's office, with the timestamp of "updated 'in 2 days' "

 

But it's actually sitting in the garage charging, and clicking the "Update" appears to go through the process but always returns with status of 0 miles SOC and still 'out and about' with location of wife's office.

 

Had anyone else experienced something like this?

I had the same thing yesterday, it said it was out and about and charge status wasn't updating, this morning everything is back to normal, so I'm presuming it was a software glitch on fords side.....


194134.png

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users