Jump to content

Custom Search



Welcome to Ford Fusion Energi Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Ford Fusion Energi Forum. You must register to create topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of the Ford Fusion Energi Forum by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album, post images and more. . .
Click here to create an account now
 
Guest Message by DevFuse

Love your Fusion Energi? Register it in the official authorized Ford Energi Registry here.


Photo
- - - - -

Connecting Fusion to My Ford Mobile

My Ford Mobile Fusion Energi Sync Registration Confirmation

  • Please log in to reply
99 replies to this topic

#81 OFFLINE   Chr15t0ph3r

Chr15t0ph3r

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 1 posts
  • Region:Decline
  • LocationDearborn, MI
  • Current Vehicle:Energi
  • My Fusion's Year:2014

Posted 11 June 2014 - 10:36 AM

Hia, hate to pile on but also stuck on the 4th verification step (the one where after a day it responds back, but in my case never did).  Hoping that re-associating the VIN with the account and not looking at it via the app (the app time did reset once in the 24 hour period), will do the fix.  At what point did people call the help line?

 

And is the fix mostly associated with re-associating things, or is there anything else outside of pulling the power or PMing Kim information that people have had reliable work?

 

 










Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#82 OFFLINE   FordIVTteam

FordIVTteam

    New Member

  • Official Ford Motor Co.
  • 227 posts
  • Region:Decline
  • LocationDearborn, MI
  • Current Vehicle:Ford Fusion
  • My Fusion's Year:Decline

Posted 11 June 2014 - 02:46 PM

Nearly 8 weeks and no solution for me!

 

Occasional call to tell me that the engineers are still trying - what they are trying, I don't know.

 

REALLY???  All of my driving "stats" seem to get successfully transmitted - I can see when my car is charging or charged so a connection exists.

 

Why the big problem with the 2nd confirmation to open up the full functionality of MFM??

 

It just can't be this hard!

 

Hey rgd18, 

 

I just stumbled across this post. I realize it's from a while ago, but I'll check the notes on your case and send you a PM once I see what is going on. 

 

Hia, hate to pile on but also stuck on the 4th verification step (the one where after a day it responds back, but in my case never did).  Hoping that re-associating the VIN with the account and not looking at it via the app (the app time did reset once in the 24 hour period), will do the fix.  At what point did people call the help line?

 

And is the fix mostly associated with re-associating things, or is there anything else outside of pulling the power or PMing Kim information that people have had reliable work?

 

Hi Chr15t0ph3r,

 

Feel free to send me a PM with your VIN, current mileage, and mobile phone number. I'm happy to walk through troubleshooting with you. 

 

Kim


  • purplehaze likes this

FORD IN-VEHICLE TECHNOLOGY TEAM

p800.392.FORD (Prompts 1 then 3)
t@FordService @Ford
f: facebook.com/FordFusion facebook.com/Ford


#83 OFFLINE   David Dobson

David Dobson

    New Member

  • Fusion Energi Facebook
  • 2 posts

Posted 22 September 2014 - 06:59 AM

It looks like it's been awhile since this post has been active, but this seems to be the best source online for fixing this issue.  I just got a Ford Fusion Energi SE, and I have been trying to activate the MyFord Mobile.  I was so excited about this feature, but now I'm more discouraged after reading everyone's issues.  I have signed up online, got the first confirmation message, then never got the 2nd confirmation message.  I followed everyone else's advice and deleted my account, and created a new one.  Same result: first confirmation message then nothing.  I haven't pulled the fuses yet, but I was hoping for some advice on which direction to head, or to call Ford to get no where!



#84 OFFLINE   murphy

murphy

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 1,993 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationPennsylvania
  • Current Vehicle:2013 Fusion Energi Titanium
  • My Fusion's Year:2013

Posted 22 September 2014 - 08:22 AM

The approach that worked for me was to sign up online using my computer.

Then I waited for the 1st message in the car.

Then I waited for the second message in the car, (24 hours).

 

Do not go back online until after the second message is received in the car.

Do not use the smartphone app at all until after the second confirmation is complete.

Make sure the car is in a location that has a strong signal from the AT&T cell network when it is parked.

 

If it comes down to it, disconnecting the negative lead of the 12 volt battery in the trunk is way easier than standing on your head under the dash to get to the fuses.



#85 OFFLINE   purplehaze

purplehaze

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 2 posts
  • Region:Decline
  • LocationCincinnati
  • Current Vehicle:Fusion Energi
  • My Fusion's Year:2013

Posted 01 July 2015 - 03:17 PM

Well it has been 4 weeks now and I still can get MFM to work. It worked great for about 16 months then it stopped connecting and i would get error on network. I've tried all the things that were suggested on here.

Help

#86 OFFLINE   jc4life81

jc4life81

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 1 posts
  • Region:Decline
  • LocationOhio
  • Current Vehicle:Fusion Energi Titanium
  • My Fusion's Year:2013

Posted 12 August 2015 - 09:09 PM

Add me to the list that MFM won't communicate with the car :(



#87 OFFLINE   rgoerk

rgoerk

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 6 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationOhio
  • Current Vehicle:Fusion Energi
  • My Fusion's Year:2013

Posted 10 January 2017 - 04:29 AM

Good morning all,

 

I recently purchased a 2013 Fusion Energi, I have to say I love this car. I am having an issue with the My FordMoible app however. It seemed to work fine for almost a month (and here in Ohio in the winter it is nice having the remote start) but then it just stopped being able to connect to the car.

 

I have tried I believe most of the trouble shooting steps.

1- removed and reinstalled the app

2- removed my car and readded it from my account

3- pulled the #10 fuse

4- 2 Master resets (last was yesterday)

5- visited the https://myfordmobile.com/website and updated everything there

 

I still have not been able to get my app to reconnect is there anything else I can try? My Phone is a Google 6P, I am using straight talk as my provder on Verizon towers.

 

Thank you in advance,

 

Rich

 



#88 OFFLINE   murphy

murphy

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 1,993 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationPennsylvania
  • Current Vehicle:2013 Fusion Energi Titanium
  • My Fusion's Year:2013

Posted 10 January 2017 - 05:46 AM

Has the modem (TCU) been replaced?  AT&T shut down 2G cell service at the end of the year.  There is an outstanding FSA to upgrade the car to 3G service for free.

 

Your cell phone has no bearing on the problem.  That is only used to run Vehicle Health Reports.


Edited by murphy, 10 January 2017 - 05:49 AM.


#89 OFFLINE   rgoerk

rgoerk

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 6 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationOhio
  • Current Vehicle:Fusion Energi
  • My Fusion's Year:2013

Posted 11 January 2017 - 04:43 AM

I bought the car pre-owned just over a month ago so I have no idea, is there a way to find out? I received the recall for the seat belt issue but haven't seen a notice about the modem.

Thanks



#90 OFFLINE   murphy

murphy

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 1,993 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationPennsylvania
  • Current Vehicle:2013 Fusion Energi Titanium
  • My Fusion's Year:2013

Posted 11 January 2017 - 06:57 AM

I bought the car pre-owned just over a month ago so I have no idea, is there a way to find out? I received the recall for the seat belt issue but haven't seen a notice about the modem.

Thanks

Go to your ford owner account.  It will be listed there under recalls.

 

https://owner.ford.com/



#91 OFFLINE   FordIVTteam

FordIVTteam

    New Member

  • Official Ford Motor Co.
  • 227 posts
  • Region:Decline
  • LocationDearborn, MI
  • Current Vehicle:Ford Fusion
  • My Fusion's Year:Decline

Posted 11 January 2017 - 09:36 AM

I bought the car pre-owned just over a month ago so I have no idea, is there a way to find out? I received the recall for the seat belt issue but haven't seen a notice about the modem.

Thanks

 

rgoerk,

 

murphy pointed you in the right direction to check for the modem recall.  If the recall doesn't affect you, PM your first and last name, email, best contact number, and VIN so I can submit a case for you.

 

Cara


FORD IN-VEHICLE TECHNOLOGY TEAM

p800.392.FORD (Prompts 1 then 3)
t@FordService @Ford
f: facebook.com/FordFusion facebook.com/Ford


#92 OFFLINE   rgoerk

rgoerk

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 6 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationOhio
  • Current Vehicle:Fusion Energi
  • My Fusion's Year:2013

Posted 12 January 2017 - 03:45 AM

Thanks everyone, 

 

I downloaded the Ford Pass app and there are three recalls one does concern the modem. I called my local dealer and they are going to order the modem and take care of it.



#93 ONLINE   Gkinla

Gkinla

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 26 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationLos Angeles
  • Current Vehicle:2016 Fusion Energi
  • My Fusion's Year:2016

Posted 13 January 2017 - 01:24 PM

I had the 2G modem replaced on 12/12/16...it was stuck on 10 miles until this morning. I just checked MFM and it is now working correctly, showing the battery charging bar and updating the battery mileage. Being an early adopter of the 2013 FFH I didn't want to be at the dealer every other week. I just let it be, didn't pull fuses, stayed away from the dealer and just ignored it. I guess in this case, all it took was patience.


Edited by Gkinla, 13 January 2017 - 01:58 PM.


#94 OFFLINE   Blastphemy

Blastphemy

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 171 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationMontana
  • Current Vehicle:Ford Fusion Energi Titanium
  • My Fusion's Year:2015

Posted 13 January 2017 - 01:34 PM

I can't even log into my MyFord Mobile account today. I tried recovering my password, but even the temporary re-set password Ford sent doesn't work. Absolutely ridiculous.



#95 OFFLINE   rgoerk

rgoerk

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 6 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationOhio
  • Current Vehicle:Fusion Energi
  • My Fusion's Year:2013

Posted 03 February 2017 - 03:53 AM

Myford Moble App broke yesterday, I was wondering if anyone else is having this issue? I have already reinstalled it, restarted my phone but the app itself wont start.

 

I still have access through the website though as a work around.

 

Thanks



#96 OFFLINE   murphy

murphy

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 1,993 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationPennsylvania
  • Current Vehicle:2013 Fusion Energi Titanium
  • My Fusion's Year:2013

Posted 03 February 2017 - 05:19 AM

Myford Moble App broke yesterday, I was wondering if anyone else is having this issue? I have already reinstalled it, restarted my phone but the app itself wont start.

 

I still have access through the website though as a work around.

 

Thanks

The MFM app on my Android phone is working fine.


  • rgoerk likes this

#97 OFFLINE   rgoerk

rgoerk

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 6 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationOhio
  • Current Vehicle:Fusion Energi
  • My Fusion's Year:2013

Posted 03 February 2017 - 10:56 AM

  I just tried to launch the app again.

 

The error I am still receiving is

--------------------------------------------------

MyFord Mobile has stopped Working

 

Open App Again

 

Send Feedback

-------------------------------------------------

 

I sent feedback twice so far and have tried restarting the app as well a couple times. It was working fine on Wednesday.



#98 OFFLINE   murphy

murphy

    Energi Member

  • Moderators
  • PipPip
  • 1,993 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationPennsylvania
  • Current Vehicle:2013 Fusion Energi Titanium
  • My Fusion's Year:2013

Posted 03 February 2017 - 12:13 PM

iOS or Android?

 

Power cycle your phone.  You may be out of available RAM causing the app to crash.



#99 OFFLINE   rgoerk

rgoerk

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 6 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationOhio
  • Current Vehicle:Fusion Energi
  • My Fusion's Year:2013

Posted 03 February 2017 - 01:40 PM

Yes  have cycled my phone twice since then, it is an Android OS



#100 OFFLINE   Timewellspent

Timewellspent

    New Member

  • Fusion Energi Member
  • 274 posts
  • Region:U.S. Northern Plains
  • LocationMN
  • Current Vehicle:Fusion Energi
  • My Fusion's Year:2015

Posted 03 February 2017 - 01:43 PM

I have BlackBerry running on Android 6.0.1 and it opens fine for me.


409947.png










Also tagged with one or more of these keywords: My Ford Mobile, Fusion Energi, Sync, Registration Confirmation

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Privacy Policy Terms of Service ·